Ruim 1700 scholen dicht om staking

Zeker 1737 scholen houden dinsdag de deuren gesloten omdat het personeel gaat staken tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. De Algemene Onderwijsbond (Aob) verwacht tienduizenden docenten in de Amsterdam Arena.

Het merendeel van de ruim 3360 scholen waar wordt gestaakt zijn basisscholen en scholen in het speciaal onderwijs. Ook een aantal scholen in het voortgezet onderwijs en het mbo gaat dicht.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil driehonderd miljoen euro bezuinigen op het passend onderwijs. De bonden vrezen massaontslag, hogere werkdruk en een slechtere kwaliteit van het onderwijs.

In januari staakten nog zo’n 22 duizend leraren en ondersteunend personeel uit het voortgezet onderwijs in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij protesteerden daarmee tegen de in hun ogen onhaalbare urennorm van 1040 uur.

05 maart 2012, 16:09 
©novum