Klijnsma: vier miljoen in strijd tegen armoede

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) stelt dit jaar vier miljoen euro beschikbaar voor projecten om armoede en schulden tegen te gaan. Ze heeft dat vrijdag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan Maassluis. Ook afgelopen jaar konden maatschappelijke organisaties subsidie krijgen voor dergelijke projecten. De aanvragen kunnen vanaf 1 april worden ingediend. Ze worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Klijnsma zei onder de indruk te zijn van de inzet en de resultaten die maatschappelijke organisaties leveren bij de strijd tegen armoede en schulden. “Juist in deze financieel moeilijke tijd wil ik deze organisaties graag ondersteunen. Daarom stel ik extra middelen beschikbaar voor een aantal landelijke initiatieven en organisaties.”

2015-02-06