Categories Nieuws Artikelen

Agente niet vervolgd om schieten verwarde man

Een agente die op 30 juli op een verwarde man in Apeldoorn heeft geschoten, wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie meldde vrijdag dat uit onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat ze uit noodweer heeft gehandeld.

De agente arriveerde als eerste na een melding over de verwarde man in de Pieter Saenredamstraat. Toen ze om versterking vroeg, raakte de man in gevecht met een buurtbewoner. Ze beval de man op de grond te gaan liggen.

Toen hij kort daarna toch opstond en op haar afkwam, riepen omstanders dat de man een mes heeft. De agente schoot twee keer, waardoor hij zwaargewond raakte aan zijn schouder en gezicht. Volgens het OM heeft de agente dus uit noodweer gehandeld. “De agente had geen andere mogelijkheid in deze situatie dan te schieten.”

2015-02-06