’Geen reden voor bemoeienis om moskee Gouda’

Op dit moment is er geen aanwijzing dat de financiering van een nieuwe moskee in Gouda niet klopt. Dat zei minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vrijdag. Een ingreep vanuit het Rijk is volgens hem dan ook niet aan de orde.

Het is nu aan de gemeenteraad om al dan niet in te stemmen met het besluit van het college van Gouda om de bouw van de grote moskee door te laten gaan. Opstelten zei dat hij benieuwd is naar de uitkomst.

De minister wilde echter ook niet zeggen dat het ‘snor zit’ met de geldstroom, maar er is volgens hem nu geen reden om tegen de bestuurders in Gouda te zeggen dat ze ‘uit moeten kijken’. Hij vindt wel dat de situatie rond de geldstromen voortdurend in de gaten moet worden gehouden.

Ook minister Lodewijk Asscher (Integratie) zei dat er steeds moet worden gekeken of de wet niet wordt overtreden.

2015-02-06