UvA-gebouw nog steeds bezet

Honderden UvA-medewerkers kunnen maandag niet naar hun werkplek door de bezetting van het Bungehuis, een gebouw van de faculteit geesteswetenschappen in het centrum van Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam maandag gezegd.

“Colleges kunnen niet op hun normale locatie doorgaan en moeten worden verplaatst. Studiegesprekken kunnen niet doorgaan, mensen kunnen niet aan het werk”, aldus de woordvoerder.

Het pand wordt sinds vrijdagochtend bezet door actievoerders die vinden dat de inspraak van studenten en docenten nu minimaal is. Ze willen meer openbaarheid van het financieel management en volledige openbaarheid van bestuur. “Een klein groepje studenten dupeert een grote groep medewerkers en studenten en ze weigeren ondertussen de dialoog aan te gaan”, stelt de woordvoerder.

2015-02-16