Categories Nieuws Artikelen

Bezwaren verkoop woningen Vestia ongegrond

Bezwaren van vijf gemeenten tegen de verkoop van 1333 woningen van Vestia aan het Duitse Patrizia Wohnmodul zijn ongegrond verklaard. Dat heeft minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst maandag aan de Tweede Kamer laten weten. De gemeenten kunnen de beslissing nu nog bij de rechter aanvechten.

Arnhem, Aalten, ‘s-Hertogenbosch, Leusden en Dongen maakten bezwaar tegen de verkoop, onder meer omdat de woningen niet aan een lokale instelling worden verkocht. Volgens Blok zijn corporaties in de betrokken gemeenten wel op de hoogte gebracht, maar hebben ze op één na geen bod uitgebracht. En het ene bod was veel te laag.

Vestia verkoopt in twee pakketten in totaal 5490 woningen aan het Duitse bedrijf voor 577 miljoen euro. Patrizia is beursgenoteerd en actief op de vastgoedmarkt in meer dan tien landen. Vestia, de grootste corporatie van ons land, kwam in 2012 in de problemen door de handel in derivaten, risicovolle financiële producten. Het bedrijf ging voor 2 miljard het schip in.

2015-02-16