17-jarigen scoren beter op rijexamen

Het slagingspercentage van jongeren die op hun zeventiende rijexamen doen is twaalf procentpunt hoger dan dat van het gewone rijexamen. Ruim zes op de tien haalden het. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. Volgens het bureau heeft dat te maken met de motivatie, die bij 17-jarigen groter is dan bij oudere leerlingautomobilisten.

De 17-jarige deelnemers aan het zogenoemde 2toDrive-examen scoren ook bij het theorie-examen beter dan oudere kandidaten. Het slagingspercentage is gemiddeld ruim 54 procent, 7,5 procentpunt hoger dan het algehele gemiddelde. Ook 18-jarigen doen het beter dan gemiddeld.

Jongeren van 17 kunnen sinds november rijexamen doen. Als ze slagen mogen ze de weg op, maar alleen met een oudere en ervaren automobilist naast hen. Dinsdag is het duizendste 2toDrive-examen afgenomen. Het aantal theorie-examens voor 2toDrive staat op bijna tienduizend.

06 maart 2012, 12:37 
©novum