Vijftigduizend stakende leraren in Arena

Vijftigduizend leraren staken dinsdagmiddag in de Amsterdam Arena, meldt de Algemene Onderwijsbond. De Arena is vol. De docenten protesteren tegen bezuinigingen op het passend onderwijs.

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil driehonderd miljoen euro bezuinigen op het passend onderwijs. De bonden zijn bang dat personeel massaal op straat wordt gezet en vrezen voor een hogere werkdruk en een slechtere kwaliteit van het onderwijs.

Zeker 1737 scholen houden dinsdag hun deuren gesloten. Op ruim 3360 scholen wordt gestaakt. In januari staakten nog zo’n 22 duizend leraren en ondersteunend personeel uit het voortgezet onderwijs in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij protesteerden daarmee tegen de in hun ogen onhaalbare urennorm van 1040 uur.

06 maart 2012, 14:36 
© novum