Rutte ontkent kritiek op Polenmeldpunt

Premier Mark Rutte (VVD) heeft afgelopen vrijdag tijdens zijn onderhoud met de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz geen afstand genomen van het Polenmeldpunt van de PVV. Dat zei Rutte tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Rutte was in de Tweede Kamer ontboden door kandidaat-partijleider van de PvdA Martijn van Dam, die opheldering vroeg naar aanleiding van een artikel vorige week in NRC Handelsblad. Daarin zei Schulz dat Rutte heeft gezegd dat hij ‘volledig afstand’ nam van het meldpunt. Zowel met de inhoud als met de vorm zou de premier het niet eens zijn geweest.

“Het verslag van het gesprek klopt niet”, zei Rutte dinsdag. “Ik heb binnenskamers hetzelfde gezegd als buitenskamers”, verklaarde hij. De premier herhaalde vervolgens het standpunt dat de website een initiatief is van een politieke partij en geen regeringsaangelegenheid. “De weergave van het gesprek klopt niet.”

Schulz, een Duitse sociaaldemocraat, noemde de inhoud en strategie van de website vrijdag onacceptabel.

06 maart 2012, 15:40 
©novum