Economieleraar schroeft cijfers toetsen op

Een middelbare school in Hellevoetsluis heeft een economieleraar geschorst omdat hij dit schooljaar met twee toetsen van drie klassen heeft gefraudeerd. Hij gaf de leerlingen hogere cijfers dan ze hadden verdiend.

De kinderen zitten in de vierde klas van de mavo en havo van de Jacob van Liesveldt-scholengemeenschap. Rector Henk Fledderus van het overkoepelende Penta College bevestigde maandag een bericht hierover in het AD.

De leerkracht economie was in 2013 nog uitgeroepen tot ‘hotste leraar van Nederland’ door de Hitkrant. Maar volgens de rector is er geen verband en had de man privéproblemen. Hij liep tegen de lamp na signalen van scholieren dat ze veel beter hadden gepresteerd dan verwacht.

De betrokken ouders zijn op de hoogte gebracht en ook de inspectie weet ervan. Kinderen die dat willen, mogen de proefwerken overdoen.

2015-02-23