Loterijverlies sleept Radar voor de rechter

Stichting Loterijverlies heeft een kort geding aangespannen tegen Tros Radar over een programma dat maandagavond wordt uitgezonden. De belangenorganisatie wil daarmee voorkomen dat het consumentenprogramma negatieve uitspraken doet over de kansen voor deelnemers om geld terug te vorderen bij de Staatsloterij.

Volgens Ferdy Roet, jurist bij Loterijverlies, zal Radar beweren dat er een kleine kans is dat deelnemers hun deelnamegeld terugzien. “Wij willen niet dat dergelijke onzin wordt verkondigd”, aldus Roet. De zaak dient maandag om 15.15 uur voor de rechtbank in Lelystad.

De Hoge Raad bepaalde vorige maand dat de Staatsloterij zich in de periode 2000 tot 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleiding. De loterij deed onder meer misleidende mededelingen over winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte daarvan.

2015-02-23