Extra Europees geld tegen jeugdwerkloosheid

Er komt bijna achttien miljoen euro extra beschikbaar voor projecten die de jeugdwerkloosheid in Nederland moeten terugdringen. Het geld komt uit Europese subsidies en gaat naar jeugdprojecten in 35 gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt dat dinsdag, op ‘Europese banendag’ op Twitter, bekend.

Vorig jaar kregen de gemeenten ongeveer 41 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om initiatieven te steunen die gericht zijn op jongeren zonder werk. De acties zouden halverwege dit jaar aflopen, maar worden met de extra subsidie verlengd. De ESF-bijdrage aan de projecten gaat omhoog en gemeenten krijgen meer tijd om de acties af te ronden.

Klijnsma ziet dat ondanks het herstel van de economie de jeugdwerkloosheid hardnekkig is. “Teveel jongeren hebben problemen met het vinden van een baan. Dat is in de eerste plaats dramatisch voor de jongeren zelf, maar eigenlijk voor ons allemaal. Daar kunnen we niet in berusten.”

2015-02-24