Haagse jongeren bedreigen hoveniers

Twee hoveniers die maandagmiddag in opdracht van de gemeente Den Haag aan het werk waren op het Haagse Tenierplantsoen zijn ernstig bedreigd. Een groep jongeren maakte het de twee mannen onmogelijk hun werk te doen.

De hoveniers van 21 en 23 jaar waren met een hoogwerker bomen aan het snoeien. De vrachtwagen waarmee ze naar het plantsoen waren gekomen, moest het ontgelden.

De laadklep van de vrachtwagen raakte beschadigd, het dak van de cabine werd ingedeukt en de pionnen waarmee de mannen hun werkgebied afzetten, werden gestolen. Een jongen liet z’n broek zakken en urineerde over de cabine. Een van de mannen werd bespuugd.

De bestelbus van een 48-jarige man die ook voor de gemeente werkte, werd met een steen bekogeld die door een ruit ging. De man kreeg glassplinters in z’n gezicht.

De politie is op zoek naar getuigen. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

2015-02-24