Nederlander opgepakt in Marokko om cocaïne

In Marrakech zijn vier personen opgepakt in verband met de inbeslagneming van 226 kilo cocaïne afgelopen september. De belangrijkste verdachte heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Dit is zaterdag van de politie in het Arabische land vernomen, aldus het weekblad La Nouvelle Tribune zondag op zijn website.

De Nederlander reisde met valse papieren rond in Marokko, Europa en Latijns-Amerika. Tijdens de arrestatie heeft de politie geavanceerde apparatuur in beslag genomen, zoals satelliettelefoons en materieel om elektronische opsporingsmiddelen te storen.

Tevens heeft de politie luxe autos in beslag genomen die in het bezit waren van de verdachten. Toen de politie het netwerk in september op het spoor kwam, zijn al 31 personen gearresteerd.

2015-03-01