Opstelten: minder inbraken en straatroven

Het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven daalde afgelopen jaar met ongeveer twintig procent. Zo werden bijna 71 duizend woninginbraken en pogingen tot inbraak genoteerd, ruim zestienduizend minder dan de 87 duizend in 2013, meldt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) maandag.

Opstelten verklaarde het terugdringen van criminaliteit die veel invloed heeft op het veiligheidsgevoel van mensen, eerder tot topprioriteit. Inmiddels nadert hij zijn doel om het aantal inbraken in 2018 te hebben teruggebracht tot 65.000.

Ook werden mensen minder vaak slachtoffer van straatroof of een overval. De nationale politie noteerde 1267 overvallen en 5500 straatroven en dat zijn er respectievelijk 400 en 1500 minder dan het jaar ervoor. Fantastische resultaten die we hebben bereikt dankzij intensieve samenwerking met alle partners in de veiligheidsketen, aldus Opstelten.

2015-03-02