Hogere straf voor in brand steken echtgenote

Een 68-jarige man uit Waalwijk die zijn echtgenote in brand stak, heeft daarvoor in hoger beroep een hogere straf gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem donderdag tot twaalf jaar cel. De rechtbank legde hem eerder nog een celstraf op van tien jaar.

De man en vrouw waren tijdens het incident in mei 2009 uit elkaar, maar nog niet gescheiden. De man had het slachtoffer gevraagd naar zijn huis te komen om een document te ondertekenen. Daar deed hij de deur van zijn kantoor op slot, leegde een jerrycan benzine voor de voeten van de destijds 64-jarige vrouw en stak de brandstof aan.

De vrouw raakte levensbedreigend gewond en is over haar hele lichaam verbrand. Ook de man zelf liep ernstige brandwonden op.

Het hof vindt een celstraf van twaalf jaar beter bij het misdrijf passen, omdat de vrouw haar hele leven nog geconfronteerd wordt met de actie van haar ex-man. De Waalwijker moet de vrouw ook een schadevergoeding betalen van twintigduizend euro.

08 maart 2012, 12:24 
© novum