CU wil actie tegen antisemitisme op school

De ChristenUnie wil meer actie tegen antisemitisme en radicalisering op scholen. De partij houdt woensdag een rondetafelgesprek in het gebouw van de Tweede Kamer, met docenten, onderwijsorganisaties, een overlevende van de Holocaust en de Anne Frank Stichting als gesprekspartners.

“Ik maak me er zorgen over dat er docenten zijn die zich niet vrij voelen om in de klas over de Holocaust te spreken uit angst voor felle reacties van leerlingen”, aldus ChristenUnie-voorman Arie Slob. “Dat mogen we ook niet accepteren. Hiermee werken we het klimaat van toenemend antisemitisme in de hand. De Holocaust is een zwarte bladzijde uit onze nationale geschiedenis. Dat mag nooit verzwegen worden.”

De ChristenUnie wil met het onderwijs in gesprek gaan ‘over welke signalen van radicalisering zij krijgen, welke rol scholen daarin kunnen spelen om dit tegen te gaan en wat zij van de overheid verwachten’.

2015-03-03