Nederland geniet van eerste lentedag

Nederland beleefde zondag het eerste fraaie lenteweer. Onder de zon stegen de temperaturen in het zuiden tot bijna 19 graden. Aan de kust was het frisser.

Veel mensen gingen naar de kust om te genieten van het zonnetje. Toch kwam de temperatuur op de stranden niet boven de 12 graden door een frisse zuidwestenwind. Tot veel problemen op de weg leidde het strandverkeer niet. Alleen vanuit Zandvoort, Hoek van Holland en Scheveningen veroorzaakte terugkerend verkeer kleine problemen. Dat komt omdat veel mensen vaak op hetzelfde moment weer naar huis gaan, meldde de ANWB.

In het oosten van Brabant en in Limburg liep de temperatuur op tot 18 graden. Maastricht, Eindhoven en Arcen noteerden zondagmiddag de hoogste temperatuur met 18,6 graden, zegt weeronline.

De strandtenthouders waren blij met het lekkere weer; ze deden goede zaken. Paul Zonneveld van de vereniging van strandtentexploitanten NVSV noemde het zondag een ,,goed begin van het seizoen”. Zowel in 2013 als in 2014 was het voorseizoen voor de ondernemers aan de kust slecht. De meeste strandtenten gingen dit weekeinde open. In Nederland zijn ongeveer driehonderd strandtenten. Daarvan zijn er 35 het hele jaar open.

2015-03-08