Categories Nieuws Artikelen

Diederik Samsom valt partijgenoot Wolfsen af

Diederik Samsom betwijfelt of het verstandig is als burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen na zijn huidige termijn aanblijft. De kandidaat-leider voor de PvdA zei zich donderdagavond op een bijeenkomst in de stad niet voor te kunnen stellen dat een tweede termijn voor zijn partijgenoot een optie is.

Samsom noemde het functioneren van de burgemeester ‘niet op alle punten succesvol’, zo is te horen op beelden op de website van De Nieuwe Utrechter. “Ik denk dat een andere burgemeester van Utrecht gelukkiger wordt en dat Utrecht gelukkiger wordt van een opvolger.”

Wolfsen ligt al langere tijd onder vuur vanwege zijn aanpak in verschillende zaken. Hij kreeg de afgelopen jaren meerdere keren een motie van wantrouwen aan zijn broek, onder meer vanwege zijn optreden rond een weggepest homostel in de wijk Leidsche Rijn. Elke keer overleefde hij die.

09 maart 2012, 10:11 
©novum