Asscher blijft boos om IS-tweet ambtenaar

De geruchtmakende tweet van een hoge justitieambtenaar dat Islamitische Staat (IS) een zionistisch complot is, blijft volgens integratieminister Lodwijk Asscher ,,verwerpelijk”. Hij reageerde op het bericht van de NRC van donderdag dat deze ambtenaar volgens de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA) er niet om mag worden ontslagen. ,,Het verspreiden van complottheorieën door mensen die beter moeten weten draagt bij aan een onverdraagzame samenleving”, hield Asscher donderdag vol.

De NRC meldde dat de AGFA vindt dat een schriftelijke berisping voor de vrouw, Yasmina Haifi, wel genoeg is. Ook zouden de uitlatingen van Asscher voorbarig zijn waardoor de arbeidsverhoudingen zijn verstoord. De AGFA doet zelf geen mededelingen over de zaken die haar worden voorgelegd. Het ministerie van Veiligheid en Justitie doet er eveneens het zwijgen toe.

2015-03-12