Asscher: Wilders komt dichtbij haatprediken

PVV-leider Geert Wilders komt ,,soms wel heel dichtbij haatprediken”. Dat zei vicepremier en PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zaterdag in een interview met nieuwssite NU.nl.

Wat Wilders doet, mag hij volgens Asscher doen omdat hij een gekozen volksvertegenwoordiger is. ,,Soms komt hij wel heel dicht bij haatprediken, omdat hij willens en wetens mensen niet op hun individuele gedrag beoordeelt maar ze beoordeelt omdat ze lid zijn van een groep. Omdat ze Marokkaan zijn of moslim”, aldus Asscher.

Hij vindt het vreselijk dat Wilders wordt bedreigd en meent dat de PVV-leider ook in vrijheid zijn mening moet uiten. Maar er moet volgens Asscher wel weerwoord zijn. ,,Ik zal altijd weerwoord bieden als mensen als individu worden behandeld alleen maar op grond van de groep waarbij ze horen. Want iedereen heeft in dit land iedere dag de keuze om in vrijheid te leven en een bijdrage te leveren en dat miskent hij.”

2015-03-14