Pechtold: Wilders praat ons angst aan

PVV-leider Geert Wilders praat anderen angst aan voor moslims. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold maandagavond in het televisieprogramma EenVandaag, waar hij in verkiezingsdebat ging met Wilders.

,,We moeten ons niet, zeker niet als je Partij voor de Vrijheid heet, op de momenten dat terroristen ons uitdagen, onze eigen vrijheden ontnemen. En dat doet u wel. U wil zelf alles kunnen zeggen, maar u verbiedt een ander z’n religie uit te kunnen voeren. En u neemt het mensen kwalijk, hele bevolkingsgroepen die u discrimineert, dat een enkeling dat geloof misbruikt”, zei Pechtold.

Wilders wees erop dat de terreurdreiging groter dan ooit is. Maar nog gevaarlijker dan terroristen zijn volgens hem ,,de wegkijkers, de politiek correcte ontkenners, de goedpraters, waarvan u in Nederland de aanvoerder bent”, zei hij tegen Pechtold.

2015-03-16