Indringer NOS in mei voor rechter

Tarik Z., die in januari het gebouw van de NOS binnendrong, een bewaker gijzelde en zendtijd eiste, moet op 12 mei voor de rechter verschijnen. Het gaat om een pro-formazitting. Op 19 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) heeft een bericht van de NOS hierover bevestigd.

Tarik Z. zit momenteel in voorarrest. De negentienjarige man uit Pijnacker wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Het OM doet een persoonlijkheidsonderzoek naar hem.

Op het moment dat Z. was binnengedrongen werd daarom de zender, kort voor het begin van het Journaal van 20.00 uur, op zwart gezet. Later liet de NOS zien wat de reden was en werden de beelden van Tarik Z. aan de kijkers getoond.

Z. heeft een bekentenis afgelegd. Hij stelt dat hij in zijn eentje heeft gehandeld en niet namens een terreurgroep of andere organisatie.

2015-03-18