Categories Nieuws Artikelen

Teller staat nu op 8

Een dag na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart wist onze omroep Demet TV als eerste te melden dat 7 Turkse namen gekozen waren. De lijst van 7 Turkse namen is aangevuld met nog een persoon. Vandaag is bekend geworden dat Zafer Aydogdu (PvdA) in de Provincie Overijssel meer dan de benodigde 2.286 voorkeursstemmen heeft weten te behalen waardoor hij met voorkeursstemmen is gekozen.

De teller van gekozen Turks Nederlandse politici voor verschillende provincies staat daarmee nu op acht. Hoeveel voorkeursstemmen Aydogdu in totaal heeft gekregen is nog niet duidelijk, maar de Provincie Overijssel bevestigt dat Aydogdu meer dan de benodigde aantal voorkeursstemmen heeft gehaald.

Dit zijn de gekozen kandidaten:
Suat Kutlu – D66 (Noord-Brabant)
Nurettin Altundal – SP (Noord Brabant)
Zafer Yurdakul – D66 Noord-Holland
Adnan Tekin – PvdA (Noord-Holland)
Muzaffer Cetin – CDA (Zuid- Holland)
Huri Sahin – GL (Zuid- Holland)
Metin Celik – PvdA (Zuid- Holland)

Met voorkeursstemmen gekozen (tot nu toe):
Zafer Aydogdu – PvdA (Overijssel)

Wie is Zafer Aydogdu?
Zafer Aydogdu is 49 jaar en woont in Deventer. Hij werkt bij de gemeente Deventer in een managementfunctie op het terrein van meedoen. Hij is zeer actief binnen de PvdA, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Zafer maakt sinds april 2011 deel uit van de PvdA fractie binnen de Provinciale Staten van Overijssel, en gaat dit werk nog graag vier jaar voortzetten.

Na de verkiezingen van 18 maart heeft de PvdA in de provincie Overijssel in totaal 5 zetels. Dat betekent dat in totaal 5 personen namens de PvdA deel zullen nemen in de Provincie Overijssel. Bijkomend “nadeel” voor de PvdA is wel dat kandidaat nummer 5 – Ben Kokkeler – nu plaats moet maken voor Zafer Aydogdu.

Wanneer een kandidaat met voorkeursstemmen wordt gekozen, betekent dit dat hij/zij voldoende stemmen heeft gekregen om met voorrang een zetel in Provinciale Staten te krijgen. Om met voorkeurstemmen gekozen te worden, dient een kandidaat 25% van de kiesdeler aan stemmen te halen. Voor de Provincie Overijssel is dit aantal 2.286.

Naar verwachting maken maandag ook de overige provincies de voorkeursstemmen bekend waarna wij u uiteraard op onze website www.demet.nl zullen informeren.

© Demet TV