Categories Nieuws Artikelen

Wilders: ik een antisemiet? Ziek!

PVV-leider Geert Wilders is verbijsterd over een tweet van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Die noemde Wilders zaterdag indirect een antisemiet. ,,Ik een antisemiet? Veel gekker kan het niet worden hoor. Ziekelijke uitspraak van zieke man”, aldus Wilders.

De zaak kwam aan het rollen doordat Marcouch op Twitter reageerde op een opmerking van journalist Carel Brendel. Die vond het niet kunnen dat Marcouch zaterdag meeloopt in een demonstratie tegen racisme en discriminatie, terwijl daar ook de omstreden Marokkaanse rapper Appa aan meedoet.

Marcouch reageerde daarop met een foto van Wilders en de Franse politica Marine le Pen, met daarbij de tekst ‘Dit zijn de grootste antisemieten! Appa is te onderwijzen, is vooral een grote straatvlegel.’

Rapper Appa veroorzaakte eerder ophef met anti-Israël-uitspraken. Zo zei hij vorig jaar: ,,Deze vijand heeft een naam: zionisme. Een Israëlisch regime dat zich dagelijks schuldig maakt aan massamoord en collectieve slachtpartijen van onschuldige Palestijnen.” Op een andere demonstratie zei hij ,,Fuck de zionisten, fuck de Talmoed”.

20150321