Fabrikant: kans op fatale schok zonnepanelen

Zonnepanelen van AS Abwicklung und Solar-Service AG kunnen een dodelijke schok veroorzaken. Daarvoor waarschuwt de fabrikant vrijdag in een krantenadvertentie. Bij een loszittend of afgevallen deksel van de aansluitdoos komen de elektrische contacten bloot te liggen en aanraken kan fataal zijn.

,,Het aanraken van deze contacten kan tot een dodelijke elektrische schok, een verwonding door een elektrische schok of tot een val van het dak als gevolg van een voelbare elektrische schok leiden”, luidt de waarschuwing. De fabrikant roept op om de kapotte contactdoos te laten repareren door vakmensen en in geen geval zelf de zonnepanelen te controleren of repareren. Het gaat om drie types: S_02, S_03 en S_73.

Wie zo’n zonnepaneel heeft, kan voor meer informatie terecht op zonnepanelen-veiligheid.eu.

2015-03-27