Categories Nieuws Artikelen

Geen inkomende vluchten Schiphol door storing

Op Schiphol komen geen vluchten meer binnen in verband met de stroomstoring die grote delen van Noord-Holland heeft getroffen. Vliegtuigen wijken noodgedwongen uit naar andere luchthavens. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven vrijdag gezegd.

Deel openbaar vervoer Amsterdam plat
Een deel van het openbaar vervoer in Amsterdam ligt vrijdagochtend plat door de grote stroomstoring. Vooral aan de buitenranden van de stad ligt alles stil, zegt een woordvoerder van vervoersbedrijf GVB. Ook alle metro’s zijn gestrand, maar wel aan perrons zodat de reizigers eruit kunnen.

 

Hoogspanningsstation Diemen is bron storing

De stroomstoring die grote delen van Noord-Holland vrijdagochtend treft, is veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Dat meldt netbeheerder Tennet.

Medewerkers zijn ter plaatse om te onderzoeken wat de precieze oorzaak is. ,,Als we dat weten, kunnen we ook zeggen hoe lang het gaat duren voordat de grote stroomstoring is verholpen”, aldus een woordvoerder. Het hoogspanningsstation in Diemen levert volgens hem normaal gesproken 380 kilovolt. iemen is bron storing

2015-03-27