Categories Nieuws Artikelen

Telegraaf naar rechter om naheffing Brussel

De Telegraaf stapt naar de Europese rechter om duidelijkheid te krijgen over de naheffing van 642 miljoen die de Europese Unie Nederland heeft opgelegd. De krant wil weten wat het kabinet daarover wist en of is geprobeerd aan de heffing te ontkomen of over de hoogte ervan te onderhandelen. Dat meldt de krant dinsdag.

Het kabinet reageerde vorig jaar verrast op de narekeningen van de EU-contributie. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei destijds dat de berekeningen klopten, waarop het kabinet het geld overmaakte.

De Telegraaf hekelt dat de Europese Commissie echter geen inzage wil geven in correspondentie tussen Den Haag en Brussel. Ook het ministerie van Financiën ,,weigert hardnekkig inzage te geven in relevante correspondentie”, aldus de krant. De Telegraaf schrijft een procedure aan te spannen bij het Gerecht van eerste aanleg in Luxemburg.

2015-03-31