Schiphol heeft nog steeds last van harde wind

Door de harde wind heeft Schiphol woensdag nog steeds te kampen met annuleringen en vertragingen. Er zijn 56 vluchten geannuleerd, liet een woordvoerder van de luchthaven weten. Aankomende vluchten hebben een vertraging van gemiddeld zestig minuten. Vertrekkende vluchten hebben een vertraging van gemiddeld dertig minuten.

Schiphol gaat er op basis van de weersverwachting van uit dat de wind aan het einde van de dag afneemt. ,,In de loop van de avond hopen we dan de capaciteit te kunnen opschroeven en de achterstand weg te werken”, verklaarde de zegsman. Vermoedelijk hoeven in de nacht van woensdag op donderdag geen mensen op het vliegveld te overnachten.

De luchthaven moest dinsdag ongeveer negentig vluchten annuleren vanwege de stormachtige wind. Schiphol had in de avond 250 veldbedden neergezet voor passagiers die waren gestrand.

2015-04-01