’Wel rol overheid in aanpak discriminatie’

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat de overheid wel degelijk een belangrijke rol heeft bij het tegengaan van discriminatie. Hij zei dat woensdag in de Tweede Kamer naar aanleiding van recente uitspraken van premier Mark Rutte.

De premier zei in een interview in Metro onder meer dat hij discriminatie niet kan oplossen en dat allochtone jongeren zich ook moeten ‘invechten’ in de arbeidsmarkt. Maar volgens Asscher is discriminatie niet acceptabel en moet de overheid zorgen voor kaders en de handhaving ervan.

Rutte maakt de rol van de overheid kleiner, ik maak hem weer groter, aldus de PvdA-minister en vicepremier. ,,Het kabinet hecht grote waarde aan de strijd tegen haat tegen Joden, moslims of anderen.” Hij wilde niet zeggen of hij over deze kwestie met Rutte heeft gesproken. ,,Ik spreek namens het kabinet.”

2015-04-01