Sterrenstemmen voor Teletubbies: nogkeer!

Ouders van kleine kinderen kunnen zich er alvast op verheugen – of juist helemaal niet. De Teletubbies komen terug op televisie. De BBC heeft niet de minste acteurs aangetrokken voor de vertolking van de oh-oh’s, da-da’s en ,,nogkeer!”.

Zo lenen Oscarwinnaar Jim Broadbent en actrice Jane Horrocks (Absolutely Fabulous) hun stemmen in de serie over de dikke gekleurde poppen in een glooiend landschap met een babygezicht als zon. De Teletubbies worden wel wat ‘moderner’, zeggen de producers. Zij krijgen bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Het tv-scherm op hun buik wordt echter niet vervangen door een tablet.

In de loop van het jaar moeten Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po te zien zijn op kinderkanaal CBeebies van de BBC.

Broadbent kreeg in 2001 een Oscar voor de beste bijrol in de film Iris. Hij speelde ook in twee Harry Potterfilms.

2015-04-07