Meisjes verzinnen ontvoering en verkrachting

Twee meisjes uit Weert riskeren straf omdat ze de politie veel werk hebben bezorgd met een valse melding over een ontvoering en verkrachting. De politie laat dinsdag weten dat vijftien agenten bezig zijn geweest met de zaak.

De meisjes (14 en 16 jaar) werden op 12 maart door hun ouders als vermist opgegeven. Ze werden in Heeze (Noord-Brabant) aangetroffen en vertelden dat ze in Weert in een busje waren getrokken. Een van hen zou zijn verkracht.

De politie kwam er achter dat ze hadden gelogen. De meisjes waren stiekem naar een vriend in Eindhoven geweest en op de terugweg uit de trein gezet omdat ze geen kaartje hadden.

De politie laat weten dat het doen van een valse melding strafbaar is. De politie gaat bovendien kijken of de gemaakte kosten kunnen worden teruggevorderd.

2015-04-07