Utrecht: vinger aan de pols bij islamcongres

Utrecht houdt een islamitische conferentie in de stad in de gaten, maar de bijeenkomst kan deze week in principe gewoon doorgaan. De organisatoren hoefden geen vergunning aan te vragen en dus is er niets om in te trekken. Dat liet de gemeente Utrecht woensdagochtend weten na berichtgeving van De Telegraaf.

Een imamgala in Rijswijk vorige maand werd na ophef afgelast. Het evenement werd uiteindelijk via internet gehouden. De gemeente Utrecht wil woensdag met de organisatoren praten om te horen wat hun plannen zijn. ,,We houden een vinger aan de pols”, aldus een gemeentewoordvoerster.

De Utrechtse islamitische stichting AlFitrah houdt van donderdag tot en met zondag de ‘Derde Riffijnse Islamitische Conferentie’. Een van de sprekers is in 2012 in België veroordeeld.

2015-04-08