Manifest zet PvdA op scherp

Twee kritische PvdA’ers hebben een manifest opgesteld waarin ze oproepen tot een linksere koers van hun partij. Ze gaan die zaterdag inbrengen tijdens een partijbijeenkomst. In het stuk staan PvdA-prominenten vermeld, onder wie Mei Li Vos en Lutz Jacobi van de Tweede Kamerfractie. 

Maar Vos zegt donderdag tegen het ANP dat ze het manifest niet heeft ondertekend, maar de opstellers positieve kritiek heeft geleverd. ,,Het is een prima manifest, ik kan in me in veel dingen vinden, maar niet in alles.” Ze heeft de opstellers vooral meegegeven dat het stuk veel te lang is. Ze is benieuwd hoe zij hun wensen in moties gaan omzetten. Jacobi adviseerde ook en steunt het manifest wel, liet ze weten. 

Volgens Vos is het onzin dat hun actie tot gevaar zou leiden voor de coalitie. Die leunt op een kleine meerderheid in de Tweede Kamer. 

Een woordvoerder van PvdA-leider Diederik Samsom laat weten dat de PvdA-top de discussie zaterdag zal aangaan en dat niet nu via de media doet. 

2015-04-09