Categories Nieuws Artikelen

Artsen zijn nog altijd slecht bereikbaar

Het is nog altijd moeilijk om telefonisch in contact met een huisarts te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Van de gebelde artsen was 19 procent telefonisch niet bereikbaar. Bij 14 procent werd de telefoon niet binnen twee minuten beantwoord.

Bij een vergelijkbaar onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in 2010 was 58 procent van de huisartsen bereikbaar binnen twee minuten. In het vrijdag gepresenteerde onderzoek geldt dat voor 66 procent van de artsen. Volgens de normen van het ministerie van Volksgezondheid en de IGZ moet iemand die zijn huisarts belt binnen twee minuten iemand aan de lijn krijgen.

De Consumentenbond stond bij de 510 gepleegde telefoontjes in 3 procent van de gevallen zelfs vijf tot tien minuten in de wacht.

2015-04-10