Tot vier jaar geëist voor ‘Bulgarenfraude’

Tegen zes verdachten van de zogeheten Bulgarenfraude is maandag tot vier jaar cel geëist bij de rechtbank in Rotterdam. Ze hebben zich volgens justitie schuldig gemaakt aan fraude met huur-, en zorg- en kinderopvangtoeslagen.

Hoofdverdachte is de Turkse Nederlander Mehmet K. Tegen hem is vier jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie is K. de dag nadat hij begin vorig jaar uit voorlopige hechtenis was vrijgelaten, vertrokken naar Turkije. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

De andere verdachten zijn de uit Bulgarije afkomstige Ivelin A., Krasen G., Boris A., Asen Z. en Alien D. Tegen hen zijn straffen tot drie jaar cel geëist.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen ervan voor in totaal honderden uit Bulgarije afkomstige personen huur- en zorgtoeslag te hebben aangevraagd, terwijl die mensen daar helemaal geen recht op hadden.

2015-04-13