Rotterdam profiteert van populariteit

De stad Rotterdam heeft vorig jaar meer bezoekers getrokken dan het jaar daarvoor. Het bezoekersaantal steeg in 2014 met 7 procent. Het aantal hotelovernachtingen nam toe tot bijna 1,5 miljoen, een stijging van ruim 18 procent ten opzichte van 2013. Tegelijkertijd vestigden zich in 2014 veertig investeerders in de regio Rotterdam of besloten hun onderneming uit te breiden.

Dat heeft de organisatie Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor het aantrekken van bezoekers, bedrijven en bewoners, dinsdag bekendgemaakt. 2014 was het jaar waarin Rotterdam internationaal veelvuldig in het nieuws kwam met onder meer de opening van architectonische hoogstandjes als de Markthal en het Centraal Station. Ook stond Rotterdam in allerlei top tien lijstjes en werd de stad in gerenommeerde bladen geroemd als plek die je gezien moet hebben.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, stelt Rotterdam Partners. ,,De positieve golf waarop Rotterdam in 2014 verkeerde, heeft zich door vertaald in de cijfers. Naast een recordaantal hotelovernachtingen, stegen ook de bezoekcijfers van de attracties met 4 procent naar 3 miljoen. De jaarlijks terugkerende evenementen zagen het aantal bezoekers met bijna 5 procent stijgen naar ruim 3,9 miljoen.”

Ook Rotterdam The Hague Airport nam die positieve groei waar. Het aantal inkomende passagiers groeide met 9,4 procent naar ruim 818.000.

2015-04-14