Huisarts alerter op kindermishandeling

Huisartsen krijgen hulp van de computer bij het signaleren van mogelijke kindermishandeling. De computer geeft binnenkort een seintje waardoor huisartsen weten dat ze bij iemand die bijvoorbeeld verslaafd is of te maken heeft met huiselijk geweld moeten doorvragen hoe het met de kinderen gaat. 

Ook gaan huisartsen beter samenwerken, zo hebben onder meer de huisartsen en Augeo, een organisatie die zich inzet voor de aanpak van kindermishandeling, afgesproken met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). ,,Kindermishandeling kan gestopt worden als één volwassene in de omgeving van het gezin doorheeft wat er aan de hand is en actie onderneemt. De huisarts kan die rol in veel gevallen spelen. Daarom ondersteun ik van harte deze initiatieven om kindermishandeling beter te herkennen en sneller en beter te handelen”, aldus Van Rijn. 

2015-04-14