Asscher: rustig verder praten over illegalen

De regeringspartijen VVD en PvdA moeten rustig verder doorpraten op zoek naar een oplossing voor hun meningsverschil over de opvang van illegalen in Nederland. Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher donderdag voorafgaande aan een debat in de Tweede Kamer.

Volgens hem is er geen sprake van een kabinetscrisis. Wel is het kabinet volgens Asscher geconfronteerd met een uitspraak van het Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa ,,waar je op verschillende manieren tegenaan kan kijken en waar het kabinet zich afvraagt hoe je daarop moet reageren”.

De PvdA vindt dat gemeenten uitgeprocedeerde asielzoekers die hier illegaal verblijven, voedsel, kleding en onderdak (bed, bad en brood) moeten bieden. De VVD voelt daar niet voor, omdat dat volgens de liberalen een aanzuigende werking kan hebben op asielzoekers.

2015-04-16