Oud-militair Ismail Selvi doet aangifte tegen MIVD

Oud-militair Ismail Selvi heeft aangifte gedaan tegen de geheime dienst MIVD. Dat liet zijn advocaat Sébas Diekstra dinsdag weten. Volgens de aangifte hebben medewerkers van de dienst mensen in de omgeving van Selvi geïntimideerd.

Het zou gaan om onder anderen zijn bedrijfsarts en zijn voormalig raadsman van de vakbond. Selvi is ervan overtuigd dat de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) oneigenlijk is ingezet om te intimideren, omdat hij de publiciteit had gezocht. In de aangifte staat ook dat MIVD-medewerkers zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging van een van de benaderde mensen en laster.

De Turkse Nederlander Selvi veroorzaakte enkele jaren geleden ophef toen hij zich in media had beklaagd over discriminatie bij de officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Hij moest de opleiding verlaten wegens ongeschiktheid voor het leger.

2015-04-21