Categories Nieuws Artikelen

Kinderombudsman krijgt meer meldingen

De Kinderombudsman krijgt steeds meer vragen, hulpverzoeken, signalen en klachten. De organisatie werd vorig jaar 2867 keer benaderd. Dat is ruim dertig procent meer dan in 2013. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vrijdag is gepubliceerd.

De meeste mensen nemen contact op over jeugdzorg, onderwijs en omgang na scheiding. Meestal zijn het ouders die vragen stellen of klachten melden, maar ook steeds meer kinderen weten de Kinderombudsman te vinden.

De vragen, signalen en klachten over jeugdzorg verdubbelden van 452 in 2013 naar 1064 in 2014. Ook de meldingen over het onderwijs stegen van 247 naar 544. De Kinderombudsman kreeg ook veel vragen over het vinden van het juiste onderwijs voor kinderen met een hoog of juist een laag IQ en met gedrag- en/of leerproblemen.

2015-05-01