Nederland en Marokko leiden aanpak terrorisme

Nederland en Marokko gaan binnenkort samen een internationaal netwerk tegen terrorisme leiden. Het gaat om het Global Counter Terrorism Forum (GCTF) waarin 29 landen en de Europese Unie met elkaar samenwerken om de aanpak van terrorisme te versterken en te stroomlijnen.

De dertig leden van het forum hebben dat in Qatar besloten, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag weten. Nederland en Marokko leiden al langer samen een werkgroep binnen het GCTF. Binnen het netwerk werken westerse en islamitische landen samen. Nederland zit er op eigen titel in.

Nederland neemt in oktober het stokje over van de Verenigde Staten en Marokko doet dat in 2016 van Turkije. Die twee landen waren de voorzitters van het forum sinds de oprichting in 2011.

2015-05-11