Amsterdam weer onveiligste gemeente

Amsterdam is net als vorig jaar de onveiligste gemeente van Nederland. De hoofdstad heeft vooral last van veel zakkenrollers, mishandelingen en straatrovers. Dat blijkt dinsdag uit de AD Misdaadmeter 2015 die gebaseerd is op cijfers van de politie. 

Amsterdam wordt, net als in 2014, op de voet gevolgd door Maastricht. Het gat tussen beide steden is wel kleiner geworden doordat de criminaliteit in Maastricht is gegroeid, terwijl in Amsterdam juist minder misdaden werden gepleegd. Toch blijft de hoofdstad in vergelijking met de rest van Nederland het onveiligst. Rotterdam staat op de derde plek in de ranglijst. 

,,Amsterdammers weten al langer dat er een opgaande lijn in hun stad zichtbaar is”, zegt burgemeester Eberhard van der Laan tegen de krant. Volgens hem is de aanwezige criminaliteit deels te verklaren door het grote aantal toeristen. 

2015-05-12