Trouw: Geen Sharia Driehoek in Schilderswijk

Van een ‘Sharia Driehoek’ in de Haagse Schilderswijk is geen sprake. Dat concludeert dagblad Trouw na diepgaand journalistiek onderzoek. In een 28 pagina’s tellende bijlage over de veelbesproken Haagse wijk neemt de krant vrijdag nogmaals afstand van die kwalificatie. Die werd gebruikt in een reportage uit 2013 van de inmiddels ontslagen journalist Perdiep Ramesar.

Hoofdredacteur Cees van der Laan noemt de Schilderswijk in een commentaar wel ,,een buurt met slechte cijfers”. Maar hij stelt tevens vast dat de wijk een bevolking telt die voor 90 procent allochtoon is en 110 nationaliteiten behelst. ,,Als die diversiteit wordt gekoppeld aan de cijfers, is het een wonder dat het nog zo goed gaat in deze buurt.”

Van der Laan noemt de werkelijkheid ,,complexer en omvangrijker dan wij twee jaar geleden beschreven. Radicalisme komt voor, maar een Sharia Driehoek troffen we niet aan”.

2015-05-15