Tot vier jaar cel voor Turkse verdachte ‘Bulgarenfraude’

De voortvluchtige hoofdverdachte Mehmet K. van de zogeheten Bulgarenfraude heeft dinsdag vier jaar cel gekregen van de rechtbank in Rotterdam. Hij en zijn medeverdachten, die achttien maanden tot drie jaar cel kregen, hebben zich schuldig gemaakt aan fraude met huur-, en zorg- en kinderopvangtoeslagen op naam van Bulgaren.

Tegen de Turkse Nederlander K. was ook vier jaar geëist. Justitie ziet hem als het ,,administratieve middelpunt” van de fraude. Vanuit zijn kantoor werden in ruim een jaar tijd meer dan duizend aanvragen verstuurd.

K. was niet bij zijn proces aanwezig. Volgens het OM is hij de dag nadat hij begin vorig jaar uit voorlopige hechtenis was vrijgelaten, vertrokken naar Turkije.

De andere verdachten, Krasen G., Asen Z. en Alien D., Ivelin A. en Boris A., zijn uit Bulgarije afkomstig.

2015-05-19