Turken geïntegreerd of niet?

MO Doc: Turken geïntegreerd of niet?

Uitzending: zaterdag 23 mei 2015, 12:20 uur, NPO 2 (NTR / MO)

Zo’n 50 jaar geleden kwamen de eerste Turkse gastarbeiders naar Nederland en inmiddels hebben zich ongeveer 400 duizend Turken in Nederland gevestigd. Dat het niet altijd even goed gaat met de integratie van de Turkse gemeenschap in Nederland blijkt in november 2014 als Motivaction met een onderzoek onder Turkse jongeren komt. Volgens dat onderzoek staan Turkse jongeren massaal achter terreurorganisatie IS. En daarmee begint ook een felle discussie over Turkse Nederlanders. Doen ze wel voldoende mee in de samenleving? Voelen ze zich meer Turk of Nederlander? En misschien wel de belangrijkste vraag: Zijn Turken geïntegreerd of niet?

In deze documentaire gaat producent Demet TV op zoek naar bovenstaande antwoorden.