Meer Nederlanders met dubbele nationaliteit

Op 1 januari vorig jaar waren er in Nederland 1,2 miljoen mensen met de Nederlandse en minimaal een andere nationaliteit. Dat zijn er veertigduizend meer dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. Bijna de helft van de mensen met een dubbel paspoort heeft naast de Nederlandse ook de Turkse of Marokkaanse nationaliteit.

In 2010 werden in totaal 47 duizend mensen Nederlander met behoud van hun oorspronkelijke nationaliteit. Zevenduizend mensen verkregen het Nederlanderschap naast hun oorspronkelijke nationaliteit via een zogeheten optieverklaring of adoptie. Zestienduizend mensen werden Nederlander door naturalisatie met behoud van de oorspronkelijke nationaliteit.

Verder kregen 24 duizend kinderen die geboren werden een dubbele nationaliteit omdat een van de ouders naast de Nederlandse een niet-Nederlandse nationaliteit heeft. Er vertrokken in 2010 bijna zevenduizend mensen met een dubbele nationaliteit uit Nederland.


Klik hier om alles te lezen over dubbele nationaliteiten.

19 maart 2012
©novum