Categories Nieuws Artikelen

Amsterdam snijdt ruim 25 miljoen in subsidies

Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders wil ruim 25 miljoen euro besparen op subsidies. Dat bedrag maakt deel uit van de in totaal 145 miljoen euro aan bezuinigingen die de hoofdstad in 2018 wil hebben gerealiseerd, maakte wethouder Udo Kock (Financiën) donderdag bekend.

Amsterdam verleent jaarlijks bijna 650 miljoen euro subsidie aan honderden organisaties. De ambitie van het college was aanvankelijk dit bedrag met zo’n 30 miljoen te verminderen, maar volgens Kock blijkt ruim 25 miljoen voldoende. ,,We denken dat dat op een verantwoorde manier kan. Al zal ook die 25 miljoen soms pijnlijk zijn.”

Instellingen die op minder steun van de gemeente kunnen rekenen zijn onder meer Artis (1 miljoen minder), Amsterdam Marketing (550.000 minder), de Openbare Bibliotheek Amsterdam (1 miljoen minder) en Beschermd wonen (4,4 miljoen minder).

Lijst van instellingen die gekort worden op hun subsidie.

2015-05-28