Turkse Nederlanders weer naar de stembus

Turken in Nederland gaan op 29, 30 en 31 mei weer naar de stembus. Ging het vorig jaar juli om de presidentsverkiezingen in Turkije, dit keer gaat het om de verkiezingen van het Turkse parlement.

In Nederland wonen ongeveer 400 duizend Turken. Naar schatting mogen 250 duizend Turken boven de 18 jaar dit weekeinde gaan stemmen. Dat gebeurt op twee locaties in Nederland. In Deventer of in Rijswijk.

Om te stemmen moet je wel in het bezit zijn van de Turkse nationaliteit. Op de dag van de verkiezingen dien je je tussen 10:00 en 19:00 uur te melden op een van deze locaties. Een andere voorwaarde is dat bij de Turkse consulaat bekend moet zijn dat je woonachtig bent in Nederland. Met deze link kan je dat controleren.

De scheg Sport en Belevingscentrum
Piet van Donkplein 1
7422 LW Deventer

of

De Broodfabriek Expo & Event Center
Hal: Bakkerij 1
Volmerlaan 12
2288 GD Rijswijk