Asielzoekerscentra houden open dag

Voor het eerst houden asielzoekerscentra een open dag. Zaterdag 13 juni is het publiek welkom in een groot aantal van deze azc’s om er kennis te nemen van de dagelijkse gang van zaken en bewoners te ontmoeten, meldden woensdag de organisatoren VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 

Nu er wereldwijd zoveel mensen op de vlucht zijn, vinden de organisaties het belangrijk om Nederlanders de mogelijkheid te bieden om een indruk te krijgen van wat er allemaal op een azc gebeurt. In totaal zetten 38 asielzoekerscentra hun deuren open. ,,Waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat begrip. Uit ervaring weten we dat mensen na een ontmoeting vaak anders tegen een vluchteling aankijken”, zegt directeur VluchtelingenWerk Dorine Manson. 

Er zijn die dag onder meer rondleidingen, workshops, muziekoptredens en interviews met vluchtelingen. Op de website openazc.nl staat informatie over de locaties en het programma. 

2015-06-03